Beginners

Zwemles beginners
WERKWIJZE

Groepen
Bij de beginnersgroep worden 2 kinderen per lesgever toegelaten. Hierdoor kan het beste uit uw kind gehaald worden.
Voor een vlot verloop worden de kinderen willekeurig verdeeld over de 2 lesgevers.

Zwemuren
De lessen gaan wekelijks op het zelfde tijdstip door. Bij de inschrijving kiest u een dag en uur.

Zwemmateriaal
Tijdens de zwemlessen dragen de kinderen gepaste zwemkledij. In het zwembad worden geen zwemshorts toegelaten. Kinderen mogen een badjas en/of handdoek meenemen in het zwembad. Meisjes dragen hun haar in een staart of dragen een badmuts.

Drijfmiddelen zijn aanwezig in het zwembad en moeten niet meegebracht worden van thuis.

Verloop van de zwemles
De zwemles moet een leuk gebeuren zijn voor de kinderen. Naast het leren zwemmen is ook het speels bewegen in het water heel belangrijk. Dit wordt opgenomen in onze lesmethodiek.

Om praktische redenen vragen wij u 10 minuten voor aanvang van de les aan te komen in het zwembad. Er kan omgekleed worden in de voorziene kleedruimte. Kinderen wachten in die kleedruimte tot ze worden opgehaald door de lesgever.
Na de les brengen de lesgevers de kinderen terug naar de kleedruimte en wordt een kleine toelichting gegeven over de zwemles.

Brevetten-dag
Twee keer per jaar organiseren wij ook een brevetten-dag, deze vinden plaats in december en juni. Op deze dag is het de bedoeling dat de kinderen het onderste uit de kan halen. Elk kind heeft een eigen brevet op maat om naar te streven.

Betaling
De kostprijs voor een lessenreeks van 15 lessen in een beginnersgroep bedraagt 295 euro. Inschrijven kan via de tool ‘Inschrijven’ waar u de gewenste dag en het gewenste uur kan kiezen.

Afwezigheden
Bij afwezigheid wordt gevraagd om dit op voorhand te laten weten.
Er kan max. 2 keer ingehaald worden na overleg.